Dostava svježeg mesa, ravno s Dolca u Vaš dom!
Dostavljamo na području Grada Zagreba!
Mesnica NENO
Vaša omiljena mesnica na Dolcu
Kada kupujete u našoj mesnici, možete biti sigurni da kupujete meso premium kvalitete, uzgojeno na hrvatskim pašnjacima, odabrano i narezano s pažnjom da bi Vaše uživanje bilo potpuno. Naši odležani delikatesni odresci ramsteka su nešto posebno. Mi smo uvjereni da oni imaju ono što je Vama potrebno.
Zato jer vi zaslužujete najbolje
Janje
Janjetina je meso ovce, janjeta starog do 12 mjeseci. Podjela je na janjetina od mlječnih janjaca (starost 2-6 mjeseci) koji još nisu jeli travu, nego samo piju mljeko, a meso im je svijetlo rozaste boje, vrlo je nježno i ukusno. I na janjce starije od 6-12 mjeseci te takovi janjci koji su jeli travu tj. bili na ispaši, imaju tamno roza meso, sa malo masnoće. Najbolji janjci su oni u proljeće iz krajeva sa mnogo eteričnih trava (Pag, Lika i Hecegovina).
Zato jer vi zaslužujete najbolje
Krava
U našoj bogatoj ponudi imamo sve vrste junetine i teletine. Junetina je meso muškog goveda (bika) starosti 12 mjeseci, a teletina je meso goveda starog do 6 mjeseci. Za razliku od drugih vrsta mesa, meso teleta, goveda ili krave možemo jesti i sirovo (tatarski biftek, carpaccio). Uvijet je da meso nije svježe, tj. da je meso odsatjalo u kontroliranim uvijetima, a to su temp do 4°C i na suhom.
Zato jer vi zaslužujete najbolje
Svinja
Svinjsko meso je kvalitetno sa oko 60% vode i 20% masti, a na presjeku je prošarano mekim tankim masnim tkivom jasnocrvene boje. U usporedbi s junetinom i teletinom, ima finiju strukturu mesa, pa joj treba malo više vremena za sazrijevanje. Slanina treba biti svijetle boje, čvrsta, pa čak i tvrda. Svinjsko meso se u kulinarstvu najviše koristi svježe, kao glavno jelo, pripremljeno kuhanjem, dinstanjem, pečenjem, a vrlo često i sušeno.
Naši specijaliteti i delikatese
Pogledajte i odaberite svojeg favorita
Odležani juneći ramstek
Min. 40 dana odležao
Ramstek odresci od najboljeg dijela junetine odležali najmanje 40 dana u kontroliranim uvjetima dozrijevanja mesa i nakon toga pečeni na roštilju ostaju nevjerojatno sočni i svakim novim zalogajom mame na još.
Juneći biftek
Posebno mekano meso
Ova delikatesa se dobiva isključivo iz domaćeg uzgoja, od mesa bika i teži između dva i tri kilograma po komadu. Najbolje je odreske odrezati na srednju debljinu prema debelom i ispeći kratko na grillu, a okus je nešto stvarno posebno.
Teleće pljeskavice
Lagane, a djeca ih obožavaju
Iznenađujuće sočne, zamamne tamne boje i taman začinjene po našoj recepturi učinit će vaš grill najboljim u kvartu. Svi Vaši gosti će tražiti još, a vi ćete pobrati titulu najboljeg grill majstora. Idealne za proslave dječjih rođendana.
Teleći ćevapi
I njih isto djeca obožavaju
Napravljeni su od najboljih komada teletine, Ovako posebnu delikatesu niste vjerovatno nikad probali. Gradom navodno kruži priča da su finiji i od Sarajevskih ćevapa. I oni su idealni za proslave dječjih rođendana.
Janjeće pljeskavice
Poslastica za nepce
Ovo je posebna delicija za ljubitelje janjetine koja će im otvoriti neka nova vrata u svijet okusa i uživanja. A oni koji dosad nisu bili ljubitelji janjetine, možda se nakon što probaju ovu delikatesu, otkriju ju je i zaljube se u kraljicu pašnjaka.
Janjeći ćevapi
Nešto posebno za sladokusce
Ova delikatesa je idealna za istinske ljubitelje janjetine te ćete biti vrlo ugodno iznenađeni puninom okusom i aromom ovog posebnog proizvoda. Recept za ovu deliciju je naš u potpunosti i prvi smo započeli s njihovom ponudom na Dolcu.
U posebne komore se stavljaju komadi junetine kako bi se izvuklo čim više vode iz njih da se naglasi okus, ali da pritom meso postane još mekše. To su kontrolirane komore u kojima je stalna temperatura od 2 do 4 stupnja, uz određenu vlažnost i protok zraka. Meso dehidrira čak do 30% čime se koncentrira okus, a zbog posebnih uvjeta enzimi koji se nalaze u mesu kidaju čvrsta mišićna vlakna i time meso postaje još mekanije.
Dođite kod nas i uvjerite se sami.
Imamo najbolje meso na Dolcu
Kontrolirani uzgoj i prirodna prehrana
Sljedivost kvalitete od pašnjaka do Vašeg stola
Crveno meso sadrži sve nutrijente potrebne za jačanje imuniteta organizma. Učinite ga vašim saveznikom u borbi protiv kroničnog umora, prehlada i viroza.
Brojna provedena istraživanja stoga potvrđuju da crveno meso predstavlja pravilan izvor visoko kvalitetnih proteina, dok konzumacija istog osigurava brojne važne nutrijente neophodne za razvoj i održavanje funkcionalnih i motoričkih vještina našeg organizma.
Kontrolirani uzgoj i prirodna prehrana
Sljedivost kvalitete od pašnjaka do Vašeg stola
Pljeskavice od teletine i janjetine
Kotleti od janjetine, nemreš bolivit
Odležani ramstek, mekan ko duša
Biftek za prste polizat
Čevapćići od junetine
Domaće kobasice na dimu odrasle
Mlada janjetina s ražnja
Fini slani čvarci
Što o nama govore na Facebooku…
… i što komentiraju o nama!